Показват се публикациите с етикет соленки / cheese pastry dough. Показване на всички публикации
Показват се публикациите с етикет соленки / cheese pastry dough. Показване на всички публикации

неделя, 27 декември 2009 г.

Бисквитки със сирене и чесън






2 чаени чаши брашно
3 чаена лъжици чесън на прах
2 - 1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода
малко пилешки бульон /кубче което стрийте/около 1/2 чаена лъжица
1/2 чаена лъжица риган
1/2 чаена чаша масло
3/4 чаена чаша натрошено сирене
1 чаена чаша кисело мляко
3 супена лъжици масло




В отделна купа смесваме брашното, 2 ч. лъжици чесън, бакпулвера, содата, и стриваме пилешкия бульон, прибавяме маслото и започваме на бъркаме докато сместа стане трошлива, прибавяме сиренето и накрая киселото мляко, смесваме добре.Сипваме една супена лъжица/ или може да шприцовете/ върху леко намаслена пекарска/напръскайте със спрей/ хартия. Разтопяваме 3 су. лъжици масло и прибавяме към него 1 ч.лъжица чесън мажем/ пръскаме/ отгоре бисквитките. Печем в загряла фурна на 220 за 10 мни. или докато придобият леко кафяв цвят. 20 бр.
Не съм слагала сол защото сиренето е достатъчно солено.


събота, 1 ноември 2008 г.

Триъгълници със сирене



2 ч.чаши брашно /може още 1/2 ч.чаша/
3 ч.лъжици бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
2 белтъка
1 яйце
1 ч.чаша сирене "Фета", или сирене по ваш избор
1/2 ч.чаша рикота или извара
1/3 ч.чаша маргарин
1/4 ч.чаша кисело мляко
Риган
Босилек




В отделна купа смесваме брашното, содата, бакпулвера, щипка риган и босилек.Отделете си единия белтък - с него ще намажем триъгълниците.Разбийте яйцето и другия белтък, прибавете сиренето, изварата, маргарина и киселото мляко. Смесете добре.Постепенно прибавете сухите съставки докато се оформи еластично тесто.Разточете и нарежете на хоризонтални и вертикални ленти, а после и по диагонал.Така оформените триъгълници поставете върху пекарска хартия и намажете с отделения белтък, поръсете отгоре с риган и босилек.Печете в загряла фурна на 220 за 12-15 мин. Излизат 20 - 25 бр.



неделя, 12 октомври 2008 г.

Соленки


100гр. маргарин
250гр. брашно
50 гр. сирене/настъргано/
2 жълтъка
2 суп.лъжици кетчуп
щипка сол
1 яйце, разбийте/за намазване/
семена: сусам, маково семе, кимион
Загряваме фурната на 200гр.
Подготвяме си пекарската хартия, леко намаслете.С голяма купа смесваме маргарина, брашното и солата.Смесваме жълтъците със сиренето. Прибавяме ги към брашяната смес.Добавяме към сместа и кетчупа.Поставяме сместа върху набрашнена повърхност.Разстиламе около 0.5-1 см.дебелина., режим с формички.Поставяме фигурките върху пекарската хартия, намазваме отгоре с яйцето и поръсваме със семена по наш избор.Печем в загрялата фурна за 12 мин., охлаждаме на решетката

Бисквити със синьо сирене


1/3 ч.чаша натрошени орехи
113 гр. синьо сирене
3 суп.лъжици размекнато масло
1/2 ч.чаша брашно
1/4 ч.чаша царевично нишесте
щипка сол и пипер
Счукваме орехите на ситно.


В блендер смесваме синьото сирене и маслото, около 10 мин. докато стане гладка кремообразна смес. Прибавяме брашното, царевичното нишесте, сол, пипер. трябват ни няколко оборота на робота, сместа трябва да стане трошлива.Слагаме сместа с друг съд прибавяме орехите и започваме да месим с ръце, докато придобие еластична структура. Оформя ме си пити от него с дебелина 2 см. завиваме в найлоново фолио и прибираме в хладилника за няколко часа или докато стегне/аз го оставих за цяла нощ/. Разточваме тестото не много тънко върху леко набрашнена повърхност. Режим с ринг или чаша, слагаме върху пекарска хартия и печем в загряла фурна на 160гр. за 16-18 мин. или докато станат леко кафяви. Изваждаме и охлаждаме. 20 бр.