Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Наталия Панчевае от София. Изпраща рецепта, която помни от детството си и я свързва с любимите солени палачинки.
ПРОДУКТИ
200 г салам, малко сирене, малко кашкавал, 1 стрък пресен чесън, няколко стръка пресен лук, 2 яйца, 300-400 мл прясно мляко, брашно колкото поеме, олио за намазване на тигана, майонеза или лютеница за намазване на палачинките
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натрошаваме сиренето, а салама и кашкавала нарязваме на малки кубчета. Добавяме ситно нарязаните чесън и лук и яйцата.
Добавяме при непрекъснато разбъркване брашно и мляко до получаване на рядка палачинкова смес. С черпак сипваме по малко от нея в намазнен тиган и палачинката се запича от двете страни.
Намазваме готовите палачинки с майонеза или лютеница и ги завиваме на руло. Може да се консумират както топли, така и студени.