Гофрети с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гофрети с бира1 / 2
01/12/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6-8 бр.
"Интересна комбинация от вкусове и аромати, в резултат на която получавате хрупкави гофрети с бира, които може да консумирате с бира"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 - 150 гр.
  • сол - 3 гр.
  • захар - 10 гр.
  • масло - меко 40 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл.
  • бира - светла газирана 200 мл.
  • мая - прясна 10 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята.

Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово.

Тестото се оставя да втаса на топло за около два часа.

Гофретникът се загрява, повърхностите му се намазват с четчица с останалото масло и се сипва от тестото.

Гофретите се пекат, докато станат златисти.

Поднасят се веднага с каквото обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: