Приготвяне:
* Приготвяме тестото от първите пет съставки с помощта на машината за месене на хляб.
* Разбиваме двата белтъка и единия жълтък (вторият е за намазване на хлебчетата).
* Прибавяме натрошеното сирене, разтопеното масло и подправките.
* Разделяме тестото на 8 равни части и започваме да моделираме рибите.
* Оформяме питка, разточваме и разрязваме на лентички.
* Моделираме главата на рибата, поставяме по едно черно пиперче за око и продължаваме да оформяме тялото с прекръстосване на лентичките.
* Дооформяме с ръка рибата.
* По същия начин оформяме и останалите седем риби.
* Поставяме ги в предварително намазана с масло тавичка.
* Намазваме с жълтъка 8-те риби.
* Печем на 180 C (375 F).
* Когато се получи златиста коричка, рибените хлебчета са готови.

Вижте рецептата в снимки >>


Да Ви е сладко! :)))

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>